25 % van de werknemers zou zich niet beroerd voelen om bedrijfsgeheimen prijs te geven in ruil voor geld.


Concurrentiebeding / bedrijfsspionage


Vermoedt u dat uw voormalige werknemer of zakenpartner het concurrentiebeding niet respecteert?
Denkt u dat iemand vertrouwelijke informatie of kostbare bedrijfsgegevens uit uw bedrijf doorverkoopt aan rivalen?

Tijdens de arbeidsovereenkomst vereisen de goede trouw en de loyaliteit dat de werknemer de werkgever geen concurrentie aandoet, zelfs al gaat het om eerlijke concurrentie.

Na het einde van de overeenkomst is eerlijke concurrentie toegelaten, op voorwaarde dat er in de arbeidsovereenkomst geen sprake is van een concurrentiebeding die moet gerespecteerd worden.

Concreet betekent dit dat na het ontslag, de werknemer, geen concurrerende onderneming mag opstarten of bij een concurrent mag gaan werken. De bedoeling van deze bepaling is te voorkomen dat kennis en deskundigheid via deze (voormalige) medewerker naar de concurrent weglekt.

Maar wat als men hier zich niet aan houdt?

Een arbeidsrechtelijk conflict over concurrentiebeding of relatiebedrog kan verregaande gevolgen hebben. Wanneer de bewijsvoering niet volledig genoeg is, kan een kwestie jarenlang spelen.

Terwijl je werknemer in dienst is, mag deze dus geen concurrentie voeren in een tweede job of als zelfstandige in bijberoep.

Ik zorg er dan ook voor een compleet dossier bij een onderzoek naar schendingen van een arbeidscontract zodat direct stappen ondernomen kunnen worden.

Vanuit juridische kaders, bekijken we of een werknemer of ex-medewerker zijn concurrentiebeding naleeft. Onderschat hierbij ook niet het risico van een ex-stagiaire die bij een zelfde soort bedrijf wordt aangenomen en uw opdrachten of klantenlijsten meeneemt.

Uw klanten zijn uw inkomsten, dus reden om bij concurrentiebeding onderzoeken diverse technieken in te zetten de misstanden zo snel mogelijk in kaart te brengen en te stoppen.

Ik voer onderzoek naar oneerlijke concurrentie tot aan de bron en zorg ervoor dat uw bedrijfsgeheimen veilig blijven.

Omdat ik aan alle wettelijke eisen voldoe kan het rapport gebruikt worden voor juridische stappen.

Eventueel kan ik u in contact brengen met een advocaat arbeidsrecht. Samenwerken maakt sterk!

Contacteer me zodat we samen tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen bepalen hoe we tot een oplossing kunnen komen.

Heeft u nog vragen over uw specifieke situatie? Over de prijzen of tarieven? Of over wat ik voor u kan betekenen?

Stuur gerust een mailtje!

Privacy Beleid

Wanneer je dit formulier invult verbind je je tot niets. Je krijgt een antwoord op je vraag en je gegevens zullen meteen erna verwijderd worden. Ze worden niet doorverkocht of uitgeleend en alles wat je me vertelt wordt altijd confidentiëel behandeld.

bedrijfsspionage

TIPS van een privé-detective!

Ontdek de 2 MEEST VOORKOMENDE manier van spionage in je bedrijf!

Gratis in je mailbox:

E-mail:


Lees ook over:


AUTEURSRECHT
Alle teksten en afbeeldingen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Ze mogen op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. Alle rechten voorbehouden.
Een tool wordt gebruikt om de webteksten op te sporen en een advocaat van DetectiveBrabant houdt zich bezig met gerechtelijke vervolging. Bij betrapping wordt een schadevergoeding gesteld.
De wet bepaalt verscheidene gerechtelijke procedures die kunnen worden gevoerd om een einde te stellen aan inbreuken of om schadevergoeding te bekomen. Ernstige inbreuken op het auteursrecht worden zelfs beteugeld via het strafrecht waarbij een boete of gevangenisstraf kan worden opgelegd.
adminConcurrentiebeding