My Blog

Artikel: Niet eerste ziekelijke superfan

No comments

Fan wordt stalker..

Een artikel over fans die hun idolen zoals Laura Lynn, Koen Wouters, Natalia en andere Vlaamse artiesten stalken.
Lees het artikel over hoe ver stalkers gaan en hun idool bedreigen..

Laura Lynn
Werd lang gestalkt door een man uit Poperinge die haar vulgaire en seksueel getinte sms’jes stuurde, nadat hij de schlagerzangeres in 2015 had ontmoet na een optreden. De stalker verweet haar dat ze niet met hem naar bed ging. Hij werd begin dit jaar in beroep veroordeeld tot 3 jaar cel met uitstel, moet zich psychisch laten begeleiden, kreeg een alcoholverbod en mag geen contact hebben met zijn idool.

Willy Sommers
Werd in 2012 maandenlang lastiggevallen door een stalkster uit Wervik die hem niet alleen doodsbedreigingen stuurde, maar ook drie doodskistjes met daarop de namen van zijn kinderen en kleinkind. In de kistjes zaten dode muizen. Het hof van beroep achtte de vrouw in mei 2016 schuldig aan het belagen en bedreigen van de zanger en veroordeelde haar tot een celstraf van 18 maanden met uitstel. Ze mag nooit nog contact hebben met haar idool.

Koen Wauters
Werd in de jaren 90 vier jaar lang gestalkt door een zieke fan die dacht dat elk Clouseau-nummer over haar ging. Ze geloofde dat Wauters net zo verliefd op haar was als zij op hem. Op een dag brak ze binnen in zijn badkamer toen hij er naakt stond. Wauters reageerde toen met: “Stoort het als ik mij aankleed?” De stalkster kreeg in 1998 een straatverbod en werd geïnterneerd.

Steve Tielens
Diende vorig jaar klacht in tegen één van zijn mannelijke fans, die de volkszanger op zijn beurt aanklaagde wegens laster. De West-Vlaamse “superfan” was stapelverliefd op de zanger en beweerde dat zijn idool profiteerde van zijn gevoelens voor hem.

Natalia
Had in 2015 last van een stalker die zich uitgaf voor ISIS Belgium en er via Twitter mee dreigde om haar te onthoofden “als ze niet stopte om zich als hoer te gedragen om platen te verkopen”. Ook dreigde hij ermee om een aanslag te plegen op één van haar concerten. De man bleek een grote fan te zijn. Hij werd veroordeeld tot 10 maanden voorwaardelijk en moest een schadevergoeding van 7.500 euro betalen. (AG)

BRON: www.hln.be

Meer informatie over stalking en de gevolgen van stalking vind je hier.

Contacteer me wanneer je denkt gestalkt te worden, zodat we tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen nagaan hoe we de stalker kunnen stoppen.

DetectiveBrabantArtikel: Niet eerste ziekelijke superfan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − drie =