My Blog

Ziekteverzuim bij medewerkers hoger dan ooit

No comments

Medewerkers zijn vaker en langer ziek dan ooit. Een veel voorkomend probleem bij bedrijven maar ook in scholen. Maar is men wel altijd zo ziek als men beweert?

Er zijn 3 soorten ziekteverzuim, men omschrijft deze in 3 kleuren, namelijk wit, grijs en zwart.

Men spreekt van wit verzuim wanneer de medewerker afwezig is omwille van een vastgestelde en algemene ziekte bevestigt door een dokter of huisarts.

De tussenvorm is grijs verzuim waarbij er getwijfeld wordt of de bevestigde zieke medewerker echt niet in staat is om te gaan werken. Mentaal verzuim, in dergelijke situaties is de medeweker wel aanwezig, maar niet feitelijke productief.

Tot slot bestaat er zwart verzuim, en houdt in dat de medewerker zich ziek meldt zonder daadwerkelijk ziek te zijn.

Er kunnen talloze redenen zijn waarom iemand zich schuldig bevind aan zwart verzuim en al zich al dan niet veelvuldig ziek meldt.

Deze redenen zijn veelal terug te vinden in de privésfeer. De werknemer is uitgekeken op het werk en heeft geen zin om te komen werken. Of werkt voor een eigen onderneming of een concurrerend bedrijf.

Bij vermoeden van zwart verzuim is het inschakelen van een privé-detective een betrouwbaar idee. Door een onderzoek komt er in alle geval meer duidelijkheid.

Neem hier contact zodat tijdens een vrijblijvend gesprek de situatie kan besproken worden en deze vorm van fraude aangepakt kan worden.

DetectiveBrabantZiekteverzuim bij medewerkers hoger dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 4 =