Onderzoek toont aan dat sollicitanten het in hun cv niet zo nauw nemen met de ‘waarheid’


Fraude onderzoek Curriculum Vitae / Pre-Employment Screening


Sollicitanten proberen hun CV zo aantrekkelijk mogelijk te maken, dat is begrijpelijk. Dat men sommige zaken camoufleert of verzwijgt is niet weg te denken.

Maar kun je de kandidaat vertrouwen en wanneer gaat een sollicitant te ver? En hoe kan je als werkgever die leugens ontmaskeren?

Welke manieren gebruiken sollicitanten bij cv-fraude?

De meeste voorkomende is “het aantrekkelijker maken” van de CV.
Daar gaat het om: tijdelijke betrekkingen of dubbele schooljaren verzwijgen, gaten in de CV opvullen, de taken in de vorige job mooier voorstellen, het vorig loon overdrijven in de hoop het nieuwe salaris op te krikken,..

Maar ook gaat het echter veel verder zoals: opleidingen toevoegen die niet zijn gevolgd of afgerond, diploma’s of referentiepunten die zijn gekocht.
Of men verzwijgt een ziekte die invloed heeft op de functie, of men verzwijgt een gerechtelijk verleden, want geen kandidaat zal spontaan melding maken van een crimineel verleden.

Wat kan je als werkgever doen om leugens te ontmaskeren?
Als werkgever mag je enkel de informatie checken die de kandidaat in zijn cv aanreikte. Als een vorige werkgever bv niet bij de referenties staat, mag je die niet zomaar opbellen.
Enkel vergunde detectives met een licentie van Binnenlandse Zaken mogen een volledige screening doen naar de achtergrond van sollicitanten.

Wat zijn de voordelen van een volledige screening?
– Door onderzoek wordt duidelijk wanneer er wordt gelogen op een cv.
– De screening brengt je meer inzicht en zekerheid over de kandidaat waardoor eventuele twijfels wegvallen of een selectie tussen kandidaten makkelijker wordt.
– De referenties worden nagetrokken maar ook de huidige levensstijl en morele waarden kunnen worden nagegaan waardoor er meer zekerheid ontstaat of uw werknemer s’maandagsmorgens wel op post zal staan ipv zich “ziek” te melden of bv niet elders gaat werken.
– Je bedrijf blijft gespaard van eventuele (financiële) problemen.
– Je kan je beter voorbereiden op het eventueel sollicitatiegesprek.
– Het strafrechtelijk verleden wordt nagekeken, diefstal op het werk of bij klanten zou je bedrijf een slechte naam kunnen geven.

Zeker aan te bevelen op het moment dat u overweegt een sollicitant aan te nemen in een vertrouwenspositie of kaderfunctie, waarbij deze persoon toegang krijgt tot vertrouwelijke gegevens of zelfs financiële bevoegdheden krijgt toegedeeld.

Contacteer me zodat we tijdens een vrijblijvend gesprek mogelijke cv-fraude kunnen aanpakken wanneer je aanwerft en je sollicitanten wenst te screenen.

In overleg kunnen we het studie- en werkverleden nagaan, de huidige levensstandaard van je kandidaat, de morele waarden en evenwel het strafrechtelijk verleden kan worden onderzocht.

Heeft u nog vragen over uw specifieke situatie? Over de prijzen of tarieven? Of over wat ik voor u kan betekenen?

Stuur gerust een mailtje!

Privacy Beleid

Wanneer je dit formulier invult verbind je je tot niets. Je krijgt een antwoord op je vraag en je gegevens zullen meteen erna verwijderd worden. Ze worden niet doorverkocht of uitgeleend en alles wat je me vertelt wordt altijd confidentiëel behandeld.

Curriculum Vitae

TIPS van een privé-detective!

Zijn de opgegeven referenties betrouwbaar?

Is het cv realistisch?

Ontdek 2 TIPS die je als werkgever zelf kan doen wanneer je iemand aanneemt en zeker wil zijn van zijn kandidatuur!

Gratis tips in je mailbox

E-mail:


Lees ook:


AUTEURSRECHT
Alle teksten en afbeeldingen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Ze mogen op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. Alle rechten voorbehouden.
Een tool wordt gebruikt om de webteksten op te sporen en een advocaat van DetectiveBrabant houdt zich bezig met gerechtelijke vervolging. Bij betrapping wordt een schadevergoeding gesteld.
De wet bepaalt verscheidene gerechtelijke procedures die kunnen worden gevoerd om een einde te stellen aan inbreuken of om schadevergoeding te bekomen. Ernstige inbreuken op het auteursrecht worden zelfs beteugeld via het strafrecht waarbij een boete of gevangenisstraf kan worden opgelegd.
adminOnderzoek Curriculum Vitae